Welkom op Tilduiven.nl - De tilduivenwebsite van Nootdorp & omstreken - Update: ->26-11: Vangst Liefhebbers -

Even mijzelf voorstellen

Mijn naam is Leon Bosman geboren 1967 te Den Haag. Het duivenvirus heeft mij sinds 1986 te pakken gekregen.

Mijn broer heeft mij met het virus aangestoken. Hij begon bij mijn ouders vanuit de kelder, waarna hij tijdelijk duiven op het balkon heeft gehouden. Hierna mocht hij bij onze opa en oma in de Jouberstraat te Den Haag duiven houden vanuit de tuin. De duiventil lag toen op de schuur.

Later begon hij weer met duiven bij onze ouders op het balkon. Toen hij ermee op hield, had hij zijn vlucht aan verschillende kennissen gegeven.
Voor de zekerheid had hij de hokken laten hangen ingeval dat een duif terug zou komen. Helaas kwam niets uit terug, wel kregen we een grijze doffer van een kennis terug.
Mijn vader heeft toen een witte duif bij de zwarte vogel gehaald. En zo ben ik met die grijze doffer (zie onderstaande foto's) in 1986 begonnen en vanaf die tijd heb ik zo nu en dan met een korte onderbreking van maximaal een jaar duiven gehad.

Vanaf 1991 ben ik begonnen met het bijhouden wat ik kwijt ben geraakt en gevangen had.  (Zie Mijn til en duiven- statistieken gevangen en kwijt)

In 2002 ben ik verhuisd naar Nootdorp, na wat opstart problemen heb ik nu een aardige vlucht zitten. In mijn directe omgeving ligt nog een liefhebber, namelijk Erwin Mulder. Hij ligt met zijn hokken op balkon.

We liggen zoals het heet "goede vrienden", we vangen van elkaar (hij iets meer van mij, dan ik van hem) en we gunnen elkaar de sport. Als we een keer een vreemde duif in de buurt hebben, dan proberen we natuurlijk beiden deze te vangen. Maar als het blijkt, dat een van ons meer kans maakt dan houdt de ander zijn beesten even op hok.. Niet zoals sommige liefhebbers, die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

De wijk direct naast die van ons ligt, liggen minimaal 2 liefhebbers. De meeste liefhebbers vind je in het gebied tussen het Oosteinde en de Oudeweg 

Erwin en ik moeten het dus meer hebben van de duiven die van die kant doorschieten of vanuit Ypenburg.

Om beeld te krijgen wat er allemaal in Nootdorp gevangen wordt, ben ik begonnen in 2008 met de vangst  uit Nootdorp op de website te plaatsen. Later zijn deze vangsten uit gebreid met vangsten uit de regio.

Veel plezier met het bekijken van mijn site.

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com