Wie ben ik

Even mijzelf voorstellen

Mijn naam is Leon Bosman geboren 1967 te Den Haag. Het duivenvirus heeft mij sinds 1986 te pakken gekregen.

Mijn broer heeft mij met het virus aangestoken. Hij begon bij mijn ouders vanuit de kelder, waarna hij tijdelijk duiven op het balkon heeft gehouden. Hierna mocht hij bij onze opa en oma in de Jouberstraat te Den Haag duiven houden vanuit de tuin. De duiventil lag toen op de schuur.

Later is hij weer begonnen met duiven bij onze ouders op het balkon. Toen hij ermee op hield, had hij zijn vlucht aan verschillende kennissen gegeven.
Voor de zekerheid had hij de hokken laten hangen, ingeval dat een duif terug zou komen. Helaas kwam niets uit terug, wel kregen we een grijze doffer van een kennis terug.
Mijn vader heeft toen een witte duif bij de Zwarte Vogel gehaald. En zo ben ik met die grijze doffer in 1986 begonnen en vanaf die tijd heb ik zo nu en dan met een korte onderbreking van maximaal een jaar duiven gehad.

grijze_doffer

In 2002 ben ik verhuisd naar Nootdorp en daar met mijn vlucht uit Rijswijk weer begonnen. 
In mijn directie omgeving liggen ongeveer 3 a 4 liefhebbers. Maar ik moet qua vangsten meer hebben van doorschieters uit andere wijken uit Nootdorp / Ypenburg.

Sinds 2007 ben ik begonnen met het plaatsen van gevangen en vergokte duiven op mijn website. Later zijn vangsten van andere liefhebbers bijgekomen. 

Veel plezier met het bekijken van mijn website